Teamuppstarten som blev larger than life

Utmaning
Den första veckan på skolan är avgörande för att skapa en klass med stark teamkänsla, gemensamma värderingar och öppen atmosfär.
I vanliga fall faciliterar vi de här veckorna på plats i skolan, men i augusti 2020 fick vi inte vara i skolans lokaler på grund av den pågående covid-pandemin. Så hur skapar man en uppstartsvecka som inte är ”istället för” utan ”bättre än” den vanliga veckan?

Kund
Yrgo

Uppdrag
Teamutveckling, Upplevelsedesign, Facilitering

Vi designade en kulturvecka fylld av känslor, glädje och nyfikenhet – allt för att studenterna skulle få lära känna varandra bortom ytan.

Vi tog fasta på restriktionen ”ni får vara utomhus om ni ser till att det finns gott om utrymme” och vände den till vår fördel. Vi tolkade ”gott om utrymme” som ”kom igen nu kör vi arenarock!!” och lånade Ullevi – Göteborgs största arena. Med Håkan Hellström i högtalarna.

Genom att låta eleverna använda sina mobiltelefoner och hörlurar skapade vi personliga introduktioner trots att vi höll covid-anpassat avstånd och tog den klassiska walk’n’talk och gjorde den larger than life.

Förutom Ullevi arbetade vi på Göteborgs paradgata Avenyn och vid Göteborgsoperan. För varför begränsa sig när man kan ha hela staden som sin workshoplokal?

”Efter bara en vecka har jag lärt känna mina klasskompisar på ett djup som annars hade tagit betydligt längre tid”

– Student, Yrgo

”En sån grym överraskning att få en sån här vecka tillsammans! Tack!”

– Student, Yrgo

Vill du att vi hjälper ditt team lyfta också?

Oavsett om ditt team är en ny klass eller ett fantastiskt erfaret kreativt team har vi workshopar och metoder som hjälper er prestera ännu bättre tillsammans.