fika & friends – En podcast om hur vi kan skapa bättre samtal

Fika & Friends var en podd om hur vi skapar bättre samtal och undviker dåliga möten. Podden leddes av Mathilda Hult, Christer Hedberg och Fanny Bergström Buller. Fika & Friends var ett samarbete mellan Radicle och &friends.

#1: Nu kör vi!
9 minuter
Vi värmer upp med ett kort snack om vilka vi är och varför vi gör den här podden.

Lyssna med iTunes | Spotify

#2: Det onödiga mötet
15 minuter
Förstör vi vårt arbetsliv med onödiga möten? Vi tittar närmre på vad som gör att ett möte inte får effekt.

Våra länktips
TED: Why work doesn’t happen at work

Lyssna med iTunes | Spotify

#3: Hur e läget?
21 minuter
Hur startar vi ett samtal på bästa sätt? Vi snackar incheckning – vad det är och hur du gör.

Våra länktips
Hyper Island Toolbox: Check-in / Check-out
Check-in Generator

Lyssna med iTunes | Spotify

#4: Att designa en upplevelse
15 minuter
Allt för ofta samlar vi människor till viktiga möten och workshops utan att ta hänsyn till att vi är just människor. Vi snackar upplevelsedesign och hur du blir en bättre mötesarrangör om du förstår och tar hänsyn till vilka som ska delta.

Vårt länktips
TED: Gåtan kring erfarenhet kontra minne

Lyssna med iTunes | Spotify

#5: Vem håller i samtalet?
14 minuter
Facilitering är den osynliga handen som skapar sammanhang där människor fokuserar på rätt saker. Men hur gör man egentligen? Kan vem som helst vara en facilitator? Vi tittar närmre på facilitatorns roll och ger konkreta tips hur du kan komma igång.

Våra länktips
Modern Facilitator’s Manifesto

Lyssna med iTunes | Spotify

#6: Beröm är svårt!
12 minuter
Vad grym du är! Jag gillar hur du tänker! Vi snackar om beröm. Hur bra är du på att ge beröm till människor du möter? Vi snackar sms-beröm, berömmet som kommer med ett MEN och funderar kring om beröm är mindre viktigt efter man fyllt 15 år.

Lyssna med iTunes | Spotify

#7: Det där med att lyssna
12 minuter
Vi tränas mycket i att tala och att ta plats. Men hur bra är vi på att lyssna egentligen? I detta avsnitt pratar vi om vad lyssnandet gör för samtalet och vilka olika nivåer av lyssnande som finns.

Våra länktips
Hyper Island Toolbox: Active Listening
Fika for Change

Lyssna med iTunes | Spotify

#8: Hur nära kan man gå?
16 minuter

Samtal blir ofta bättre när vi möts som människor, förstår våra drivkrafter och vad som format oss genom våra liv. Men hur faciliterar vi det samtalet på ett respektfullt sätt? Vi pratar om gränser, känslor och när man faktiskt inte bör dela med sig av sig själv.

Lyssna med iTunes | Spotify

#9: Det där med möbleringen
17 minuter
Hur vi använder oss av ett rum gör stor skillnad för hur vi möter och samtalar med varandra. I denna veckas poddavsnitt avhandlar vi vad som händer när vi vågar blotta magen och varför du alltid ska boka en större workshoplokal än du tror behövs.

Lyssna med iTunes | Spotify

#10: Alla dessa titlar…
15 minuter
Kanske känner du dig som en Super duper enabler? Eller är du mer av en projektledare? Vi pratar titlar och vad de gör för mötet och samtalet.

Lyssna med Apple Podcasts | Spotify

#11: Mötet innan mötet
16 minuter
Det bästa mötet börjar långt innan vi kliver in i rummet. Kanske är detta vårt tipsigaste avsnitt hittills? Vi går igenom fem konkreta saker att tänkta igenom innan du samlar andra människor till ett möte.”

Lyssna med Apple Podcasts | Spotify

#12: Workshopar vs möten
18 minuter
Möte eller workshop? Många gånger blandas begreppen hej vilt vilket skapar förvirring. I dagens avsnitt sätter vi ner foten och går igenom vad som krävs för att något ska kallas för workshop.

Lyssna med Apple Podcasts | Spotify

#13: Nyfikenhet
18 minuter
Utan nyfikenhet stannar världen och alla samtal kommer att bli dödens tråkiga. Håller ni med oss? Vi pratar om nyfikenhet som motor för utveckling, funderar kring om viss nyfikenhet premieras mer än annan och ger dig tips på nyfikna frågor att ställa.

Apple Podcasts | Spotify | Acast

#14: Digitala möten med hjärta och själ
23 minuter
På en vecka kastades många arbetsplatser in i en digital och okänd värld. I det här extraavsnittet av Fika & Friends fokuserar vi på hur vi bäst samlar människor till digitala sammankomster och samtal. Hur skapar man energi och närvaro? Vilka vanliga misstag kan enkelt undvikas?

» Ladda ner våra nio tips för bättre digitala möten

Apple Podcasts | Spotify | Acast